sitgesvida

Sitges commemora el Dia contra el Càncer de Mama

cancerSitges, contra el Càncer de Mama

Sitges commemora el Dia contra el Càncer de Mama amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància del diagnòstic precoç i guanyar la lluita contra la malaltia.


Sitges commemora el Dia contra el Càncer de Mama amb un programa d’activitats amb les que es vol conscienciar la població sobre la importància del diagnòstic precoç de la malaltia que cada any afecta més de 5.300 dones a Catalunya. A Sitges, l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer de Mama) amb la col·laboració de l’Ajuntament, han preparat diversos actes, entre els que un any més es podrà veure la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla il·luminada de color rosa.

El programa començarà aquest divendres amb la il·luminació de la façana de la Parròquia, la imatge insígnia del municipi. A l’endemà, dissabte 21, a partir de les 10 i fins a les 8 del vespre, es farà una taula informativa on els voluntaris de l’associació explicaran en què consisteix el suport de l’AECC a les persones afectades. A les 5 de la tarda, també al Cap de la Vila, es farà un concert solidari i a les 19.45 hores tindran lloc els parlaments oficials al Saló de Plens de la Casa de l’Ajuntament. Un cop acabi l’acte institucional, es faran focs d’artifici des de la Punta. El programa finalitzarà diumenge amb la il·luminació de la façana de l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de color rosa de 8 a 12 de la nit.

Paral·lelament, els comerços de la vila s’han adherit a la commemoració i han decorat els seus aparadors amb motius relacionats amb la lluita contra la malaltia.

Actualment el càncer de mama és el tumor més diagnosticat en les dones. El número de casos està estabilitzat i no ha augmentat en els darrers anys. Tractaments psicològics i les comunitats d’ajuda aporten a les pacients una millora de la qualitat de vida.

Versión optimizada para pc de esta página, ver página original.